Clinica TA de profesioniști!

Impladent implant dentar implant dentar bucuresti

Sinus Lift – Implant dentar – Stomatologie Unirii

Sinus Lift 

Operatia de sinus lift face parte din interventiile pregatitoare pentru montarea unui implant dentar. Aceasta este necesara in cazul pacientilor ce au nevoie de implanturi pe maxilar, in momentul in care volumul osului nu este suficient pentru a sustine corpul implantului. Operatia de sinus lift este completata de cea de aditie de os. 

sinus lift

Dorim sa raspundem intrebarilor celor mai frecvente legate de sinus lifting pe care ni le adreseaza pacientii nostri.

Ce este operatiunea de “Sinus Lift”?

Operatiunea de “sinus lift” este un tratament de rutina indolor care se efectueaza cu anestezie locala. Inaintea interventiei este necesara efectuarea unei tomografii computerizate pentru evaluarea in cele mai mici detalii a formei si volumului sinusului.

In Clinica noastra procentul de succes pentru acest tip de interventie este de 97% si implanturile dentare inserate in acest tip de os creat cu ajutorul biomaterialelor are aceeasi durata ca si osul deja existent. Tratamentul incepe cu incizia la nivelul mucoasei gingivale, creare un orificiu de acces la nivelul sinusului, deplasarea membranei sinusale si introducerea de biomateriale.

Cunoscuta si sub denumirea de sinus lifting, aceasta este o procedura chirurgicala prin intermediul careia membrana sinusului este ridicata pentru a face loc aditiei de os si implantului. 

Maxilarul are nevoie de aceasta operatie, spre deosebire de mandibula, unde nu exista sinusuri si este suficienta aditia de os.

Ce sunt sinusurile? Sunt cavitati aflate deasupra maxilarului, captusite cu mucoasa si umplute cu aer, ce au rolul de a filtra aerul. In momentul in care se pierd dinti de la nivelul maxilarului si nu este intervenit imediat pentru a monta unul sau mai multe implanturi dentare, osul incepe sa se resoarba, ceea ce determina si sinusurile sa coboare. Acest lucru face imposibila montarea implanturilor, asa ca problema trebuie rezolvata in prima faza. 

Implant dentar

Implanturile pot sa fie inserate in aceeasi sedinta de ‘sinus lifting’ sau la distanta de 6-9 luni dupa aceasta interventie, totul in functie de dimensiunea crestei osoase.

Etapele operatiei de sinus lift

Desi poate parea putin infricosatoare aceasta operatie, nu trebuie sa iti faci griji, deoarece nu vei simti durere nici in timpul procedurii, nici in timpul recuperarii.

1. Consultul si investigatiile imagistice

Inainte de interventia propriu-zisa, vei discuta cu un medic specialist si cu un chirurg maxilo-facial pentru a stabili daca esti un bun candidat pentru aceasta operatie. In urma discutiilor si analizandu-ti trecutul medical, s-ar putea sa fie nevoie si de unele analize amanuntite, cum ar fi analize de sange. Pe langa acestea, sunt obligatorii investigatiile imagistice: radiografie dentara si Computer Tomograf. 

2. Interventia propriu-zisa

Aceasta dureaza in medie aproximativ doua ore si poate fi realizata sub anestezie locala. Etapele sunt urmatoarele:

 • anestezie
 • incizie in gingie pana la osul maxilar 
 • perforarea osului pentru a ajunge la membrana sinusului
 • ridicarea mucoasei sinusului cu ajutorul unui aparat special
 • inserarea grefei osoase 
 • inchiderea si coaserea operatiei. 

3. Recuperarea

Recuperarea nu este dificila, mai ales daca asculti indicatiile medicului tau, insa trebuie sa te astepti sa iti curga sange in primele ore. La unele persoane, va curge sange si din nas. Durerea este minima si poate fi tratata usor cu ajutorul antiinflamatoarelor. Medicul iti va prescrie cel mai bun tratament pentru tine si este important sa il iei asa cum ti s-a recomandat pentru a nu face infectie si pentru a evita complicatiile. 

Pana iti vor fi scoase firele, este important sa urmezi aceste recomandari: 

 • tine cat mai mult timp gheata pe obrazul afectat in prima zi de la interventie, urmand regula de 15 minute gheata si 15 minute pauza 
 • nu clati gura in ziua interventiei si nu bea cu paiul, pentru a permite formarea cheagului de sange necesar vindecarii 
 • nu peria locul unde a fost cusuta gingia 
 • evita consumul de lactate 
 • consuma doar alimente moi 
 • este important sa nu iti sufli nasul 
 • evita fumatul 
 • nu dormi pe partea pe care s-a intervenit. 

Riscuri ale operatiei de sinus lift 

Ca orice interventie chirugicala, operatia de sinus lift are anumite riscuri: 

 • perforarea membranei sinusului in timpul interventiei (se poate coase, se va urma un tratament, iar peste cateva luni se va repeta interventia) 
 • infectia sinusurilor si a locului unde s-a efectuat aditia de os. 

Pretul operatiei de sinus lift 

Suntem siguri ca te intrebi care este pretul acestei interventii. Operatia de sinus lift costa 600 euro, iar augmentarea osoasa 450 euro. Trebuie sa stii ca aceste operatii pot fi platite si in rate, iar mai multe detalii poti afla daca ne contactezi sau daca vii la o consultatie!

Contact Clinica Impladent

  Sunt de acord cu Termenii, conditiile si Politica de Confidentialitate

  Vedeti lista de preturi, sau ne puteti contacta pentru a stabili o consultatie gratuita – Clinica implant dentar Impladent