Clinica TA de profesioniști!

Impladent implant dentar implant dentar bucuresti

Profilaxie

Afectiunile gingivale reprezinta problema numarul 1 in igiena orala

Cu toate acestea, putini dintre cei afectati solicita tratament. Simptomele obisnuite includ sangerarea gingiilor. Gingiile sanatoase au o culoare roz deschis si nu sangereaza la periaj. Gingiile ferme si sanatoase sunt esentiale pentru a oferi dintilor tai un suport ferm de-a lungul anilor.

Gingivita

profilaxie gingivita Daca gingiile sunt inflamate (problema cunoscuta sub numele de gingivita) pot cauza inflamarea peretelui de sustinere al dintelui (boala parodontala) si in final pierderea dintelui.

Bacteriile sunt principala cauza a inflamarii gingiilor (gingivita).

In cavitatea bucala traiesc aproape 300 de tipuri de bacterii;majoritatea acestora nu prezinta nici un pericol,iar prezenta lor este normala. Bacteriile devin primejdioase atunci cand se organizeaza intr-un strat cunoscut sub numele de “placa bacteriana“.

Daca nu este indepartata,aceasta poate duce la imbolnavirea gingiilor si in final, la pierderea dintilor. De aceea, placa bacteriana trebuie indepartata in mod regulat.
Sangerarile gingivale reprezinta un semn vizibil al inflamarii gingiilor (gingivita) si pot avea ca rezultat final pierderea dintilor. Din acest motiv,este foarte important sa consultati medicul dentist daca aveti probleme gingivale care persista.

Recomandari pentru a evita gingivita:

Control periodic la medicul dentist si o buna igiena orala zilnica. Periajul dintilor cu o pasta de dinti care ajuta la oprirea si prevenirea sangerarilor gingivale.

  • Îndrumări privind igiena orală (tehnici de periaj corect, utilizarea firului de mătase interdentar, folosirea periilor speciale interdentare, igiena lucrărilor protetice fixe şi mobilizabile);
  • Profilaxia afecţiunilor parodontale (duşuri bucale, folosirea corectă a apei de gură);
  • Controlul plăcii bacteriene;
  • Sigilarea şanţurilor şi fosetelor;
  • Detartraj cu ultrasunete şi periaj profesional;
  • Fluorizare în gutiere speciale.

Contact Clinica Impladent

    Sunt de acord cu Termenii, conditiile si Politica de Confidentialitate

    Vedeti lista de preturi, sau ne puteti contacta pentru a stabili o consultatie gratuita – Clinica dentara Impladent