Clinica TA de profesioniști!

Impladent implant dentar implant dentar bucuresti

Fatete dentare

Fatete Dentare

fateta dentara Fatetele dentare sunt lamele subțiri transparente din ceramică. Acestea sunt cimentate de către medicul dentist în manieră definitivă prin tehnici adezive.

Fatetele dentare dau un aspect natural zâmbetului. Fără a cauza probleme dinților în cauză, chiar și în cazuri de diasteme sau leziuni grave ale suprafeței dinților.

Ce este fateta dentara?

Fateta dentara este o restaurare minim invaziva avand valoare estetică ridicată, cu o preparare limitata la nivelul smalțului dinților și chiar fără a atinge în vreun fel suprafața dinților (tehnica „no-prep”).

Fatetele dentare sunt un adevarat scut pentru suprafata externa a dintelui. Fiind proiectate special pentru a imbunatati forma sau culoarea acestuia.

Cum se aplica o fațeta dentara?

Se foloseste un adeziv de cimentare. Fatetele dentare se muleaza pe suprafata frontala a dintelui, il sigileaza impotriva cariilor si a imperfectiunilor date de diferentele de culoare, forma sau pozitie in raport cu ceilalti dinti.

Practic, defectele dentare ale dintilor din fata pot fi „mascate” la perfectie cu ajutorul fatetelor dentare.

Fațetele de porțelan sunt folosite pentru:

  • a corecta anomaliile de formă și volum;
  • pigmentare și modificări de culoare ca nicotina sau cafeina;
  • restaurări compozite îngalbenite;
  • defectele congenitale ale smalțului ( cfr. fluoroza, amelogenesis imperfecte);
  • fațetele vă permit corectati funcțiile de conducere ocluzale ale dinților, in urma abraziunii dintilor.

Contraindicatii
Fațetele dentare nu au contraindicații. Acestea acoperă toată partea vizibilă a dinților. Grosimea medie a fațetelor variază între 0,2 – 0,5 mm.

fatete dentare

INTREBARI FRECVENTE – CLINICA STOMATOLOGICA – IMPLADENT

Nu neapărat, depinde de tipul de defect pe care este prezent. În cazul în care va trebui să crească volumul dinților sau a spațiilor apropiate (diastemă). Puteți utiliza, de asemenea, tehnici care nu implică depunerea (no-prep).

Cu toate acestea, pentru a obține rezultate optime, acest lucru nu este posibil, în toate cazurile. Succesul, atat estetic, cat si functional, este dictată de stabilirea unui minim de spațiu, subțire, pentru a aplica fateta de ceramica (0,4-0,6 mm) pe suprafața dintelui. Acest lucru, fără a genera denivelari la nivel gingival.

Ne propunem aplicarea fatetelor dentare numai în prezența unui defect evident în formă sau în urma unei eroziune în adâncime. Decolorările simple pot fi tratate, în multe cazuri, cu o simplă ședință de albire profesională.

Pentru a limita riscul de dezlipirea (raportate în literatura de specialitate într-un procent egal cu 1% – 2%), este necesara să se pregatirea corespunzătore a dintelui:

  • lăsând cea mai mare cantitate posibilă de smalt, utilizarea cimenturilor special pentru fatetari și să acorde o atenție în timpul masticatiei;
  • evitând impactul sau ruperea alimentelor foarte dure;
  • deasemenea evitarea obiceiurile vicioase, cum ar fi rosul unghiilor, musca stilouri etc.

Principalul avantaj

Este, fără îndoială faptul ca sunt minim invazive, comparativ cu restaurări traditionale, cum ar fi coroanele, care prevăd slefuirea întregului dinte. In timp ce pregătirea pentru fatete afecteaza numai exteriorul si numai superficial.
Dezavantaje reale nu există, ci numai imposibilitatea de a fi realizate, ca în cazul dinților prea distrusi, spații prea mari, lipsa de dinți intermediari, etc.

În mod evident, fiecare caz trebuie să fie evaluat în mod individual și cu o abordare multidisciplinară.

În principal, pacienții necesită fatete din motive cosmetice, apoi malformații dentare, spații deschise (diastemă), modificări de culoare și de pigmentare, defecte ale smalțului (amelogenesis imperfectă, fluoroza).

Alte cazuri sunt tratate cu fatete ca tratament de finisare ortodontic, adică, în cazul în care ramane spatiu după tratamentul ortodontic și avand corectata ocluzia, spatiile vin inchise cu ajutorul fatetelor.

Alții necesită fațete in caz de uzură dentare, adică, atunci când dinții sunt „consumati”, ca urmare a frecari sau parafuncții și nu mai sunt vizibile cu ocazia vorbiri sau cand zambeste ceea ce face ca pacientul să aiba o „expresie imbatranita.”

În esență, cerințe estetice: dinti albi, regulati, zâmbet perfect si armonios.

Mai mult decât atât, ideea unei terapii foarte putin agresiva si foarte conservatoare, care permite modelarea foarte puțin sau deloc a dinților.

Vedeti lista de preturi, sau contactati-ne pentru a stabili o consultatie gratuita.

Cazuri clinice

Contact Clinica Impladent