impladent

Sensibilitatea dentara se poate trata la clinica stomatologica Impladent!

Ai auzit pana acum de sensibilitatea dentara? Este unul dintre cele mai neplacute simptome, insa in cele mai multe cazuri se poate trata eficient. Sensibilitatea se manifesta de fiecare data cand bei sau mananci alimente calde, reci sau dulci. Astfel, poti simti o durere ascutita si un disconfort pret de cateva secunde. Multe persoane considera ca dintii lor sunt mai sensibili si se obisnuiesc cu gandul ca nu vor rezolva aceasta problema si din pacate, nu ajung la medicul stomatolog sau nu ii spun acestuia despre sensibilitate. Nu lasa sensibilitatea dentara sa iti limiteze placerea de a manca o inghetata sau de a bea un ceai cald! In cele ce urmeaza, iti vom prezenta care sunt cauzele acesteia si cum o poti trata eficient. 

Cauzele sensibilitatii dentare 

La cei mai multi dintre pacienti, sensibilitatea dentara apare ca urma a acumularii placii bacteriene sau chiar a tartrului. In cazul placii bacteriene, gingiile se inflameaza si orice factor extern provoaca dureri ascutite. Daca ne referim la tartru, exista posibilitatea ca gingiile sa se retraga si astfel sunt expuse radacinile dintilor, de aici si durerile mai mari si care tin mai mult de cateva secunde. Este important sa elimini placa bacteriana si tartrul, nu doar pentru a scapa de sensibilitate dentara, dar si pentru a nu te confrunta cu afectiuni mai grave, cum ar fi parodontoza. 

Bineinteles, placa bacteriana si tartrul nu sunt singurele cauze pentru sensibilitatea dentara, ci s-au mai observat si urmatoarele: 

  • periaj agresiv 
  • periaj incorect (cu miscari gresite si o periuta mult prea dura) 
  • eroziunea smaltului (din cauza bruxismului sau a altor cauze) 
  • obturatii fisurate 
  • carii. 

Cum se poate trata sensibilitatea dentara? 

Primul pas pentru a scapa de sensibilitate dentara este sa te programezi la o consultatie la Impladent, o clinica stomatologica Dorobanti. Specialistii nostri iti vor examina dantura si pe baza istoricului tau medical, vei primi o schema de tratament personalizata. 

De cele mai multe ori, sensibilitatea dentara dispare dupa o singura sesiune de detartaj si periaj profesional. In completare, va trebui sa alegi o periuta de dinti mult mai moale. Ca o mica paranteza, multi oameni aleg periute foarte dure, considerand ca in acest fel pot curata dintii mai bine sau chiar pot scapa de tartru. Adevarul este ca o periuta nu va curata tartrul, iar daca este foarte dura, nu vei face altceva decat sa ranesti gingiile si sa afectezi smaltul. 

In cazul in care ,,vinovatul” pentru sensibilitate este smaltul dentar, in functie de gradul de afectare, se pot face diverse tratamente pentru a stopa procesul eroziunii. Vorbim despre tratamente de fluorizare, ce pot fi continuate si acasa, cu produse speciale. 

Un alt tratament eficient, dar care poate fi efectuat numai in cabinetul medicului, este tratamentul cu laser. Acesta s-a dovedit util pentru reducerea sensibilitatii, insa decizia apartine medicului care iti poate recomanda aceasta solutie. 

Pentru fiecare cauza a sensibiltatii, exista un tratament eficient. Astfel, tot ce ai de facut este te programezi cat mai repede la Impladent si sa incepi tratamentul pentru a scapa de aceasta neplacere!