impladent

Demontam cele mai comune mituri despre implantul dentar!

Implantul dentar, la fel ca toate celelalte tratamente stomatologice, nu a fost ferit de mituri. Astfel, din cand in cand, apar tot felul de informatii eronate care bulverseaza persoanele ce au nevoie de un implant. Recomandarea noastra este sa ascultati doar de medicul stomatolog, deoarece informatiile oferite de catre acesta sunt cele corecte. In cele ce urmeaza, va prezentam cele mai comune mituri despre implantul dentar. 

  • Durerile post-implant

Majoritatea pacientilor se tem de dureri si este normal. Foarte putini sunt cei care vin la medicul stomatolog pentru preventie, fara dureri. In cele mai multe din cazuri, pacientii se prezinta cu o dantura intr-o stare nu tocmai buna si acuza dureri. De aici si teama de implant. Trebuie sa stii ca daca totul decurge bine, atat inserarea implantului, dar si perioada de recuperare, nu vor implica dureri. Desigur, pot aparea dureri in cazul in care implantul nu a fost bine inserat, daca nu s-ar respectat masurile corecte de igiena, daca pacientul nu ia tratamentul prescris sau daca nu respecta indicatiile medicului. Cazurile in care apar dureri sunt rare si au la baza un motiv bine intemeiat. Peste 90% dintre pacienti acuza doar disconfort cauzat de umflarea obrazului, care dureaza cateva zile, insa fara dureri. 

  • Pretul unui implant

Multi oameni au impresia eronata ca trebuie sa plateasca o mica avere pentru un implant dentar Bucuresti. Adevarul este ca astazi, oricine isi poate permite un astfel de tratament, deoarece poti alege tipul de implant si tipul de coroana dentara. Astfel, daca ai un buget mai restrans, te poti orienta pentru o coroana care nu costa foarte mult si astfel poti scadea destul de mult pretul tratamentului. Insa, tine cont ca nu vorbim si de scaderea calitatii implantului sau coroanei. 

  • Cat dureaza tratamentul? 

Daca iti doresti un implant pe loc si toata operatiunea sa se termine intr-o singura zi, nu este posibil. Se pot monta implanturi in 24 de ore, insa peste o perioada va trebui sa vii pentru montarea coroanei definitive. Durata tratamentului este direct proportionala cu starea danturii tale. Astfel, daca exista resorbtie osoasa si/sau sinusuri cazute, va trebui sa ne ocupam intai de aceste probleme, ceea ce va prelungi perioada pana ce vei putea sa te bucuri de un implant. 

  • Rezistenta in timp a implantului

Rezistenta implantului nu este data doar de materialul din care acesta este realizat sau de priceperea medicului. Un implant poate rezista toata viata daca il ingrijesti corespunzator si daca nu ai anumite probleme de sanatate (spre exemplu osteoporoza) care vor determina implantul sa nu mai reziste. 

  • Poate fi respins implantul? 

Ultimul mit pe care il discutam astazi este legat de respingerea implantului de catre organism. Trebuie sa stii ca implantul nu poate fi respins, deoarece nu contine material ADN, ca in cazul unui organ transplantat. Implanturile sunt realizate din materiale biocompatibile, astfel ca organismul nu il va considera corp strain. 

 

Speram ca aceste informatii sa te ajute, iar daca ai nevoie de un implant dentar, te asteptam la o consultatie la Impladent!