impladent

Sfaturi pentru a te recupera mai bine dupa inserarea unui implant dentar

Implantul dentar este o operatie relativ usoara, daca nu exista anumite complicatii sau daca nu este un caz complex, care sa necesite operatii aditionale. In principiu, inserarea presupune taierea gingiei, perforarea osului pentru a face loc implantului, inserarea propriu zisa si coaserea gingiei. Pentru o vindecare frumoasa si pentru ca implantul sa fie reusit, este necesar ca atat medicul, dar si pacientul sa coopereze. In cele ce urmeaza iti vom da cateva sfaturi pentru a te recupera mai bine dupa inserarea unui implant dentar Bucuresti

1.Nu dormi pe partea cu implantul si nu presa zona 

Este important sa nu presezi zona in care se afla implantul. Acest lucru implica sa nu o presezi nici din interior, cu limba, dar nici din exterior, cu mana. Este o zona extrem de sensibila, mai ales ca gingia ca fi taiata si cusuta si orice presiune poate afecta circulatia sangelui si poate provoca mari neplaceri. De asemenea, prin presare se poate indeparta si cheagul de sange care va ajuta la vindecarea zonei. Din acest motiv este important nici sa nu dormi pe partea cu implantul. 

2.Aplica gheata 

In primele zile dupa inserarea implantului, gheata va fi ,,cea mai buna prietena” a ta. Este important sa aplici gheata pe partea cu implantul, fara sa presezi. Infasoara cateva cuburi de gheata intr-un material sau un prosopel subtire si curat si aplica usor pe obraz. Chiar ziua in care ti-a fost montat implantul, trebuie sa aplici gheata timp de 15 minute, iar apoi sa lasi 15 minute pauza. In urmatoarele zile, vei mari durata dintre aplicari, insa este important sa nu renunti si sa continui pana cand umflaturi cedeaza de tot.

3.Igiena orala impecabila 

Avand in vedere ca osul alveolar va fi deschis pentru a se insera implantul, iar gingia va fi taiata, este important ca igiena orala sa fie impecabila. Gura este un mediu umed permanent, ceea ce poate ajuta si poate provoca numeroase probleme. Ajuta deoarece saliva indeparteaza eventualele bacterii, insa in acelasi timp, daca zona nu este curatata, bacteriile au mediul ideal pentru a se inmulti. Astfel, este important sa ai o igiena riguroasa pana la vindecarea implantului si chiar si dupa, pentru ca igiena dentara este cea mai buna preventie. 

4.Alimente moi 

In prima saptamana dupa inserarea implantului si chiar pana la scoaterea firelor, este important sa nu consumi alimente solide. Presiunea pusa pe implant poate cauza miscarea acestuia si astfel operatia va esua. Consuma supe, smoothie-uri, piureuri sau diverse mancaruri date prin blender, astfel incat sa iti poti indeplini necesarul caloric zilnic si sa acoperi toti nutrientii. Sunt interzise alimentele fierbinti si cele picante pana la scoaterea firelor. 

5.Fara alcool si tutun 

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam consumul de alcool si fumatul. Aceste doua obiceiuri pot provoca esecul implantului. De aceea, macar in primele doua saptamani incearca sa renunti la ele. Fumul de tigara si gudronul incetinesc procesul de vindecare si pot provoca sangerare. Alcoolul provoaca inflamatie in corp si afecteaza circulatia sangelui, astfel ca implantul poate esua. In plus, vei lua diverse medicamente si iti va fi din start interzis sa consumi alcool. 

 

Asadar, acestea sunt 5 dintre obiceiurile ce te vor ajuta sa te recuperezi mai repede dupa un implant dentar. Pentru mai multe informatii, nu ezita sa ne contactezi!