impladent

Ce restrictii implica un implant dentar?

Foarte multe persoane sunt speriate de un implant dentar, deoarece au impresia ca nu se vor mai putea bucura in continuare de anumite obiceiuri alimentare. In jurul implanturilor dentar s-au tesut numeroase mituri, asa ca este necesar sa explicam care sunt principalele restrictii pe care le implica un implant dentar Bucuresti

Restrictii imediat dupa inserare 

In primele 3 zile de la interventia de inserare a implantului, nu ai voie sa depui efort fizic. Pe cat posibil, incearca sa te odihnesti, fie ca dormi sau pur si simplu citesti stand intr-o pozitie confortabila. Este important sa nu dormi pe partea unde s-a inserat implantul, iar daca este vorba despre implanturi montate in toata gura, incearca sa dormi pe spate, cu o perna in plus, astfel incat lichidele sa se dreneze mult mai bine si sa nu te umfli extrem de mult.

Tot in primele 3 zile nu ai voie sa fumezi si sa consumi lactate. In prima zi dupa inserarea implantului, nu poti clati gura, iar apoi va trebui sa ai mare grija. Paiele sunt si ele contraindicate in primele zile dupa implant, deoarece pot deplasa cheagul de sange menit sa vindece zona. In prima saptamana dupa operatie trebuie sa eviti cafeaua, ceaiul negru, ceaiul verde si alte tipuri de ceai bogate in cafeina si de asemenea nu poti consuma alcool. Ata dentara este interzisa timp de o saptamana dupa operatie: vei folosi doar o periuta cu perii moi. 

Restrictii pana la vindecare

Vindecarea locului implantului dureaza in general minim 12 saptamani si toate actiunile tale vor determina modul in care se va vindeca. De acum, succesul operatiei si osteointegrarii implantului depinde doar de tine. 

In aceste conditii, este important sa eviti sa consumi alimentari tari pana la vindecarea implantului sau daca durata se prelungeste, pana cand primesti acordul de la medic. Orice presiune aplicata pe locul implantului poate duce la miscarea lui si esecul osteointegrarii. 

Timp de 3 saptamani nu vei putea folosi un dus bucal, din aceleasi considerente. In plus, gingia oricum va trebui sa se vindece si nu vei putea sa il folosesti. In acest timp, utilizeaza cu incredere ata dentara (dupa minim 1 saptamana de la implant), o periuta de dinti moale si apa de gura. 

Restrictii pe termen lung 

Foarte multe persoane se tem de restrictiile pe termen lung, insa acestea sunt cele mai ,,usoare”. Implantul dentar se comporta aproape ca un dinte natural, asa ca nu trebuie sa iti faci griji. Dupa ce se vindeca, vei putea sa il folosesti fara probleme si fara sa iti fie teama, deoarece acesta este scopul sau. 

Bineinteles, pentru ca implantul sa reziste cat mai mult, in primul rand este necesar sa nu musti alimente tari: bomboane, gheata, sa nu spargi nuci in dinti si lista poate continua. Nu este in regula sa faci aceste lucruri nici daca ai dinti naturali, deoarece ii poti sparge sau chiar rupe. Daca sunt alimente mai tari si iti este teama, cel mai simplu este sa le feliezi si sa te bucuri de acestea. 

De asemenea, daca esti fumator, ar fi perfect sa renunti la acest obicei, deoarece poate afecta gingia si osul alveolar in timp, ceea ce poate duce la slabirea si chiar caderea implantului. 

 

Asadar, acestea sunt in mare restrictiile pe care le vei avea dupa inserarea unui implant. Pentru orice alte nelamuriri, ne poti contacta oricand!