impladent

Implantul dentar pe intelesul tuturor: ce inseamna, ce presupune, cat costa!

Implantul dentar este la ora actuala cea mai potrivita metoda de a inlocui un dinte pierdut. Un implant imita dintele natural atat din punct de vedere functional, dar si estetic. Toti pacientii care au implanturi, sustin ca se obisnuiesc foarte repede cu acestea si in majoritatea timpului uita ca nu sunt dintii lor naturali. Cu toate ca este o procedura destul de populara, inca este neinteleasa pe deplin si multe persoane au impresii gresite despre implantul dentar. Daca si tu ai nevoie de o astfel de interventie si nu stii la ce sa te astepti, in continuare iti vom prezenta exact ce inseamna implantul dentar, ce presupune aceasta interventie si cum se calculeaza costul. 

Ce este un implant dentar? 

Din punct de vedere fizic, implantul dentar este format din trei parti: un pivot ce inlocuieste radacina dintilor, o coroana ce inlocuieste dintele si un bont protetic, care face legatura dintre pivot si coroana. Pivotul este realizat din materiale extrem de rezistente, hipoalergenice, astfel incat sa nu existe riscul ca organismul sa il respinga. In ceea ce priveste coroana dentara, aceasta poate fi realizata din mai multe materiale, in functie de preferintele pacientului si recomandarile medicului. Astfel, pot fi coroane realizate din ceramica, din zirconiu, coroane din ceramica pe suport metalic si asa mai departe. Materialul se alege in functie de zona in care este plasat implantul si de preferintele si bugetul pacientului. Spre exemplu, coroanele din zirconiu sunt mai potrivite pentru dentitia din spate, deoarece sunt extrem de rezistente, exact ceea ce trebuie pentru masticatie. In fata, se pot alege coroane din ceramica, deoarece pot fi realizate astfel incat sa imite la perfectie dintele natural, din punct de vedere al structurii, translucentei si culorii. 

Ce presupune implantul dentar? 

Implantul dentar prespune inserarea lui in locul dintilor pierduti din diverse motive. Astfel, operatia se desfasoara in felul urmator: se sectioneaza gingia, se face loc in osul mandibular pentru a insera pivotul, iar apoi se coase gingia si se asteapta ca implantul sa se integreze in os. Osteointegrarea depinde de fiecare pacient in parte, insa de regula dureaza minim 3 luni si poate ajunge si la 6 luni sau mai mult. Dupa ce implantul a fost integrat, se ia amprenta pentru coroana, se monteaza si se obtine rezultatul final. Acesta a fost cazul ideal, in care nu este nevoie de sinus lifting sau de aditie de os. 

Implantul poate fi clasic, cand pentru fiecare dinte pierdut se foloseste un pivot sau se poate opta pentru metoda ,,all on 4/6” cand este vorba despre intreaga dantura pierduta (pe o arcada sau pe ambele). Astfel, se vor insera 4 sau 6 implanturi, iar intreaga dantura va fi montata pe acele implanturi. Practic, este un fel de proteza, insa este permanenta, nu trebuie detasata si inlocuieste perfect dintii, fara toate neplacerile unui proteze detasabile. 

Cat costa implantul dentar? 

In jurul acestui subiect s-au tesut foarte multe mituri. Pretul unui implant dentar Bucuresti este personalizat, in functie de fiecare caz si poate fi aflat numai in urma unui consult stomatologic. Acest lucru se intampla deoarece un pacient poate avea nevoie de interventii suplimentare, iar altul are nevoie doar de montarea implantului. Ambii pacienti se vor bucura la final de implant, insa costul va fi diferit. 

 

Asadar, daca iti doresti mai multe informatii despre implantul dentar, te asteptam la o consultati!