impladent

Ce poti afla in urma unei consultatii stomatologice la Impladent?

Preventia este cel mai bun ,,tratament”, iar acest lucru este valabil si in cazul stomatologiei. Nimeni nu isi doreste dureri dentare sau tratamente invazive, care dureaza foarte mult. De aceea, ar trebui sa te prezinti la un consult macar de doua ori pe an, in functie de starea danturii tale. La consult, medicul iti va examina atent toata cavitatea bucala si iti va spune daca sunt anumite probleme ce necesita atentia ta. Daca nu ai mai fost de ceva timp la stomatolog, iti recomandam sa mergi cat mai repede la o Impladent, o clinica stomatologica Dorobanti. In continuare, iti vom prezenta ce poti afla in urma unei consultatii stomatologice! 

1.In ce stare se afla dantura ta

Analizarea in detaliu a danturii o poate face numai un medic stomatolog. Acesta poate observa carii interdentare, subtierea smaltului, anumite carii situate in locuri dificil de observat si multe alte probleme. Foarte multi pacienti se prezinta la medic crezand ca au o dantura sanatoasa, numai in urma analizarii acesteia in oglinda si au surpriza sa afle ca sunt mici probleme de rezolvat. De aceea, este important sa mergi la stomatolog de doua ori pe an, pentru a rezolva din timp anumite probleme. 

2.Cum se prezinta gingiile si celelalte tesuturi

Inflamatia gingiilor si a tesuturilor poate fi destul de neplacuta, nu doar din punct de vedere al durerii. Gingiile inflamate sunt cauzate de placa bacteriana, care necuratata la timp poate ajunge tartru, iar de aici si pana la paradontoza nu mai este decat un pas. De aceea, este bine sa ii spui medicului cum iti simti gingiile, astfel incat sa poata evalua mai bine tesuturile. 

3.Daca ai anumite afectiuni 

Gura ,,spune” foarte multe despre starea ta de sanatate in general. Astfel, medicul va examina toata cavitatea orala si poate descoperi anumite afectiuni. Spre exemplu, o limba incarcata poate fi cauzata de Candida, de lipsa unor vitamine si minerale, de o infectie ORL sau de probleme ale sistemului digestiv. Tot in cadrul consultatiei, se vor cauta si semne ale cancerului bucal, deoarece este o afectiune ce nu provoaca simptome evidente decat in stadii avansate. 

4.Daca ai nevoie de anumite tratamente 

In cadrul consultatiei, medicul va stabili un plan de tratament, daca este cazul. Daca ai o dantura sanatoasa, ti se va recomanda doar o igienizare, in cazul in care nu ai facut una recent. In situatia in care ai nevoie de anumite tratamente, medicul iti va explica in detaliu ceea ce presupun, cat vor dura, costurile acestora si mai ales ce se intampla daca le amani. 

5.Daca poti fi un pacient bun pentru anumite proceduri

Foarte multi pacienti vin la control cu scopul de a afla daca sunt buni candidati pentru anumite proceduri: albire dentara, fatate dentare, coroane dentare si aparat dentar. In urma analizarii danturii si a starii tale de sanatate in general, vei afla daca esti un bun candidat pentru procedurile pe care le doresti. 

 

Asadar, este important sa te prezinti cat mai des la o consultatie stomatologica, pentru a afla daca totul este in regula cu dantura ta si daca nu cumva ai nevoie de anumite tratamente.