Fatete dentare: avantaje si dezavantaje. Specialistii Impladent iti ofera toate informatiile de care ai nevoie

Sa ai un zambet frumos este acum mai simplu decat crezi. Fatete dentare reprezinta solutia optima si potrivita pentru persoanele care isi doresc un zambet perfect, suplimentand astfel si increderea in propria persoana. Datorita rezultatelor spectaculoase pe care le aduc, fatetele dentare au devenit una dintre cele mai populare proceduri de estetica dentara din ultimii ani. 

Astazi vom povesti si noi despre ele si iti vom dezvalui care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale acestora. Cu siguranta, la un anumit moment al vietii tale, aceste infromatii iti vor fi utile, asa ca citeste pana la final. 

Fatete dentare avantaje si dezavantaje 

Fatetele dentare sunt pelicule foarte subtiri realizate din ceramica sau portelan ce au o translucenta asemenatoare cu cea a dintilor naturali. 

Acestea reprezinta o solutie optima atunci cand dintii tai prezinta fisuri sau ciobituri sau au probleme de aliniere si forme de dimensiuni variate. De asemenea, fatele dentare sunt potrivite si atunci cand culoarea danturii tale este usor galbuie. 

Avantajele fatetelor dentare

 • Printre principalele avantaje ale fatetelor dentare se numara si:
 • Principalul avantaj al fetelor dentare este acela ca ofera dintilor o estetica impecabila, schimband forma, culoarea, lungimea si marimea dintilor. 
 • Acestea sunt folosite si ca o alternativa durabila a procesului de albire dentara. Astfel, avantajul lor este acela ca nu se coloreaza, cum se intampla in cazul dintilor naturali, iar prin aplicarea lor nu mai este necesara repetarea procedurii de albire. 
 • Pot fi considerate si o alternativa a coroanelor artificiale, deoarece fatetele dentare au o grosime mai mica si protejeaza gingia, necesitand doar o slefuire artificiala. Optand pentru ele in acest caz, nu mai este necesara scoaterea nervului, procedura obligatorie in cazul coroanelor dentare. 
 • Rezistenta sporita reprezinta un alt punct forte al fatetelor, durata lor de viata fiind cuprinsa intre 7 si 15 ani. 
 • Fatetele dentare nu necesita o intretinere deosebita.
 • Au o rezistenta foarte mare la pete, asadar suprafata fatetelor nu se poate pata, datorita modului in care este prelucrata.
 • Fatetele dentare pot reprezenta o metoda versatila si pentru rezolvarea unor probleme, cum sunt dintii decolorati, dintii sparti, rupti sau fisurati, dintii aliniati gresit, inegali sau care au forme diferite, dintii mici, dintii cu afectiuni de structura, dintii ce au plombe mari si inestetice, dintii cu spatii intre ei.

Dezavantajele fatetelor dentare

Printre cele mai comune dezavantaje ale fatetelor dentare se afla:

 • Fatetele dentare sunt mai putin rezistente decat coroanele dentare si sunt ireparabile in cazul in care se crapa sau se ciobesc. Totusi, sansele ca acestea sa se deterioreze sunt foarte mici, mai ales daca se respecta indicatiile oferite de medic. 
 • Aplicarea fatetelor dentare este ireversibila, adica nu le poti indeparta, lasand dintele natural gol. 
 • Acestea reprezinta si o investitie financiara destul de importanta. 
 • Dintii protejati sunt expusi in continuare cariilor, deci igiena orala trebuie urmata in continuare cu strictete. 
 • Cateva zile dupa aplicarea fatetelor dentare, vei simti o usoara sensibilitate la cald sau rece. 
 • Asadar, fatetele dentare, un tratament modern si relativ nou in medicina stomatologica are mai multe avantaje decat dezavantaje. 

 

Recomandarea noastra este sa optezi pentru ele intr-o clinica in care gasesti aparatura moderna si medici cu experienta. Te asteptam la Impladent pentru a descoperi impreuna varianta de tratament potrivita pentru tine si dintii tai.